Extrasajt Web Dizajn - Izrada sajtova, hosting i održavanje

Kako napraviti WordPress blog?

Zanima Vas kako napraviti WordPress blog?

Ukoliko ste na internetu tražili uputstva kako napraviti blog, sigurno ste naleteli na termin „WordPress blog“. Šta je WordPress i kako preko WordPress platforma napraviti blog?

Najprostije rečeno, WordPress je platforma za kreiranje i održavanje blogova. WordPress je inicijalno zamišljen kao platforma za blogove, ali je zbog lakoće korišćenja i održavanja vremenom pretvoren u platformu za izradu svih vrsta sajtova.

Oko 30 odsto sajtova na svetu funkcioniše na WordPress platformi.

Iako na prvi pogled pokretanje bloga ili sajta na WordPress platformi deluje kao izuzetno lako, tek kada uđete malo dublje u opširnu tematiku izrade i održavanja sajtova shvatate da nije sve baš toliko lako.

Lako i besplatno pokrenuti WordPress blog ili sajt

Činjenica je da je WordPress lak za korišćenje, ali proces postavljanja i održavanja ume u nekim slučajevima da bude komplikovan.

Prvo Vam je potreban domen. Zatim morate da zakupite hosting. U zavisnosti od popularnosti sajta i posećenosti, važno je da odaberete bolji hosting koji će Vas možda koštati malo više.

Kada zakupite hosting, morate da instalirate WordPress platformu, da napravite bazu podataka, da WordPress i bazu podataka povežete, da odaberete temu sajta, da je modifikujete onako kako Vama odgovara, da povežete domen sa hostingom…

Za one koji se bave WordPress-om ili koji su radili na sajtu koji je izgrađen pomoću WordPress platforme, sve nabrojano deluje veoma lako. Međutim, za početnike ili pisce koji samo žele da pišu, a ne žele da se bave tehničkim stvarima, WordPress ume da bude komplikovan.

Problemi sa WordPress-om

Pored pokretanja WordPress bloga, održavanje sajta predstavlja drugu prepreku. Ša ako Vam neko hakuje sajt? Šta ako Vam neko napadne sajt? Šta ako Vam sajt padne? Šta ako je sajt spor i odbija posetioce? Šta ako želite nešto da promenite?

Kada razvijete WordPress sajt, održavanje ume da se pretvori u pravu noćnu moru.

Zato mnogi programeri papreno naplaćuju „popravke“ WordPress sajtova. Baš zato što je WordPress podložan brojnim problemima i baš zato što je toliko popularan.

Extrasajt se bavi profesionalnom izradom WordPress sajtova, blogova i internet portala. Mi ćemo se brinuti o održavanju WordPress-a da biste Vi mogli da se fokusirate na ono što najbolje umete da radite – da pišete.

Kontaktirajte nas danas i saznajte koje opcije su Vam na raspolaganju i šta sve možete da očekujete. Nakada je samo običan savet zlata vredan.

 

Osvojite internet sa Extrasajtom

Započnimo dugotrajnu saradnju i otkrijte koliko su naše internet strategije efikasne u privlačenju novih posetilaca i kupaca.

Kreni

Zadovoljni klijenti

Pogledajte samo jedan deo sajtova koje smo napravili za naše klijente. Pridružite nam se i Vi!

Portfolio
Meeting with client

Zakažimo razgovor

Pozovite nas ili ćemo Vas mi pozvati kako bismo Vam u rekordnom roku napravili sajt kakav zaslužujete. Pozovite nas na 062/255-296 ili zakažite razgovor preko kontakt forme i pozvaćemo Vas prvom prilikom.

Kontakt

Započnimo saradnju danas i uverite se u naš kvalitet!

Kontaktirajte nas