Extrasajt Web Dizajn - Izrada sajtova, hosting i održavanje

Besplatan WordPress sajt – kako napraviti i pokrenuti

Napraviti besplatan WordPress sajt nije komplikovano, ukoliko znate šta radite i šta vam je tačno potrebno. Imate dve opcije na raspolaganju — hostovan WordPress i nehostovan WordPress sajt. Između dve verzije postoji velika razlika.

Hostovan ili nehostovan besplatan WordPress sajt?

WordPress je u potpunosti besplatna platforma za pravljenje i održavanje sajtova. Sa WordPressom možete praviti različite vrste sajtova — poslovne sajtove, online prodavnice, blogove, forume… Šta god vam je potrebno, WordPress može da zadovolji vaše potrebe.

Zato je važno prvo da znate za šta vam je tačno potreban besplatan WordPress sajt.

Takođe, morate znati da postoje dve verzije WordPressa — WordPress.com i WordPress.org. Između dve verzije postoji jedna velika razlika — hosting.

WordPress.com – hostovana verzija

Hostovana verzija WordPressa je apsolutno besplatna, ali je značajno ograničena. Namenjena je isključivo blogerima. Da biste napravili besplatan WordPress sajt, jednostavno posetite wordpress.com i napravite nalog. Nakon toga, dobićete besplatan WordPress sajt gde ćete slobodno i moći da objavljujete tekstove.

Međutim, primetićete da nemate naročito mnogo opcija na raspolaganju. Moći ćete samo da objavljujete tekstove, a o samom dizajnu sajta da ni ne pričamo. Nećete imati naročito mnogo izbora oko odabira tema ili dodavanja boljih funkcionalnosti.

Pored toga, dobićete privremeni domen u formi: tvojdomen.wordpress.com, koji deluje neprofesionalno ukoliko pravite poslovni sajt. Ako budete želeli da dodate vaš domen, tu opciju ćete morati naknadno da platite.

Dakle, ova verzija WordPressa je idealna za one ljude koji želi da imaju besplatan sajt za blogovanje. Takođe, poslužiće i ljudima koji nemaju nikakvo tehničko znanje ili ne žele da se bave tehnikalijama oko pravljenja i državanja sajtova.

WordPress.org – nehostovana verzija

Kada čujete nekoga da hvali WordPress, ovo je verzija o kojoj pričaju. Reč je o WordPress verziji koja je isto besplatna, ali koja ne uključuje hosting. Dakle, moraćete sami da nađete hosting i da instalirate WordPress ručno.

Nehostovana verzija WordPressa je najpopularnija platforma za pravljenje sajtova na svetu. Oko 30% sajtova na internetu koristi WordPress. Bukvalno, od WordPressa možete da napaviti bilo kakav sajt.

Međutim, da bi imali sajt na ovoj verziji WordPressa, potrebno je tehničko znanje. Morate se makar malo razumeti u programiranje, online bezbednost i internet tehnologije. Takođe, potreban vam je i hosting, da znate kako se upravlja bazama podataka i domenima.

Pored toga, ova verzija WordPressa je podložna hakerskim napadima i lako ju je oboriti sa interneta. Ako se ne razumete u bezbednost na internetu, ova verzija WordPressa možda nije za vas. Koja je poenta imati WordPress sajt nekoliko meseci da bi ti ga ubrzo neko hakovao i u potpunosti uništio?

Iako je WordPress besplatan, hosting se gotovo uvek plaća, kao i održavanje i SEO optimizacija sajta za internet pretraživače. Dakle, ne postoji u potpunosti besplatan WordPress sajt.

Razmišljate o pravljenju WordPress sajta?

Ukoliko vam je potreban WordPress sajt, internet prodavnica ili običan postovni sajt — mi vam možemo pomoći. Od nas dobijate kompletnu uslugu — izradu sajta, hosting i održavanje. Nije vam potrebno nikakvo tehničko znanje zato što ćemo se mi brinuti o svemu umesto tebe. Možete nas kontaktirati u bilo koje vreme ukoliko želite da popričamo o svim mogućnostima.

Takođe, od nas ćete prvo dobiti potpuno besplatan probni sajt. Tek kad vam se dopadne probni sajt, nastavićemo dalje zajedno da ga razrađujemo — bez ikakvih obaveza.

Pored svega toga, imamo izuzetno povoljne cene. Naš cenovnik je koncipiran tako što se obavezujemo da ćemo svaki sajt održavati najmanje godinu dana. Dakle, mi vam napravimo sajt, postavimo ga na internet i mirni ste godinu dana. Posle svake godine obnavljamo saradnju i nastavljamo da se brinemo o svim tehničkim detaljima umesto vas

Plus, najpovoljni smo od ostalih. Dobijate maksimalni kvalitet i kompletnu uslugu po najpovoljnijim cenama. Slobodno se raspitajte pa nam se javite.

Osvojite internet sa Extrasajtom

Započnimo dugotrajnu saradnju i otkrijte koliko su naše internet strategije efikasne u privlačenju novih posetilaca i kupaca.

Kreni

Zadovoljni klijenti

Pogledajte samo jedan deo sajtova koje smo napravili za naše klijente. Pridružite nam se i Vi!

Portfolio
Meeting with client

Zakažimo razgovor

Pozovite nas ili ćemo Vas mi pozvati kako bismo Vam u rekordnom roku napravili sajt kakav zaslužujete. Pozovite nas na 062/255-296 ili zakažite razgovor preko kontakt forme i pozvaćemo Vas prvom prilikom.

Kontakt

Započnimo saradnju danas i uverite se u naš kvalitet!

Kontaktirajte nas